MBO-OPLEIDINGEN

Tijdens de opleiding werk je 4 dagen per week bij een Erkend Leerbedrijf en ga je één dag naar het ROC. Leren en werken zodat je aan het eind van je opleiding een mbo-vakdiploma op zak hebt. Tijdens je opleiding verdien je meteen je eigen salaris en vakantiegeld. Ook krijg je reiskosten en werkkleding vergoed.

Vind hier de opleiding die het beste bij je past:

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden

OPLEIDINGEN

De mbo opleidingen die je bij ons kunt volgen zijn echte “werken en leren” opleidingen. Tegenwoordig wordt het ook wel “Praktijkleren” genoemd.

Bij aanvang van de opleiding sluiten wij met jou een arbeidsovereenkomst en een praktijkovereenkomst af. SWV Hout staat tijdens de opleiding altijd garant voor een werkplek bij een erkend leerbedrijf in jouw omgeving.

Bij de leerbedrijven zorgen enthousiaste praktijkopleiders dat je het vak leert in het echte bedrijfsleven. De praktijkopleider helpt jou bij het uitvoeren van de praktijkopdrachten uit het werkboek en bespreekt de voortgang van de opleiding. Hierin sta je natuurlijk niet alleen. Tijdens de opleiding word je ook begeleid door een leerlingbegeleider van SWV Hout. Hij zal je bezoeken op je werkplek en op school. Je kunt hem altijd bellen als je hulp nodig hebt.

Éen dag per week krijg je theorielessen op het ROC (Regionaal Opleidingscentrum) waarmee SWV Hout samenwerkt. Gedurende de opleiding word je theoretisch en praktisch getoetst. Als je voor alle onderdelen bent geslaagd ontvang je een landelijk erkend vakdiploma.

Extra scholing in de leerwerkplaats
SWV Hout heeft een eigen leerwerkplaats waar je 24 dagen per cursusjaar extra praktijkles krijgt aangeboden.

Met welk opleidingsniveau je start, hangt af van je vooropleiding of ervaring. Hierin hebben wij diverse opleidingsniveaus:

  • Assistenten opleiding (entree niveau 1)
  • Basisberoepsopleiding (niveau 2)
  • Vakopleiding (niveau 3)
  • Middenkaderopleiding (niveau 4)

Wij streven ernaar dat je zo hoog mogelijk wordt opgeleid en dat je je zo goed mogelijk ontwikkelt, betaald en wel!

Wil je montagemedewerker, machinaal houtbewerken, trappenmaker of CNC specialist worden? Kijk dan eens bij Beroepen.

WAT VERDIEN JE?

  • Een dienstverband van twee jaar voor de Basisberoepsopleiding niveau 2 overeenkomstig de CAO voor de timmerfabrieken.
  • Na succesvolle afronding van je opleiding wordt er een vervolgopleiding aangeboden. Bijvoorbeeld: als je niveau 2 hebt afgerond kan je doorgaan met niveau 3.
  • Je ontvangt een werkkledingset bestaande uit: werkbroek, t-shirts, polo’s, sweater, veiligheidsschoenen en op maat gemaakte gehoorbescherming.
  • Daarbij ontvang je 8.25% vakantiegeld, ADV- en snipperdagen en een reiskosten vergoeding volgens de CAO.
Leeftijd Werkuren Bruto maandloon
16 jaar 165 €  1.172,02
17 jaar 165 €  1.361,20
18 jaar 165 €  1.609,47
19 jaar 165 €  1.855,37
20 jaar 165 €  2.096,54


Exclusief reiskostenvergoeding.

De hoogte van je salaris is afhankelijk van je leeftijd en het opleidingsniveau, en het is bijna tweemaal hoger dan het minimum jeugdloon. In de CAO zijn afspraken gemaakt over salarisverhogingen en alle zaken die van belang zijn bij een arbeidscontract.

Leeftijd Werkuren Bruto maandloon
16 jaar 165 €  1.207,48
17 jaar 165 €  1.389,55
18 jaar 165 €  1.647,30
19 jaar 165 €  1.897,95
20 jaar 165 €  2.148,56


Exclusief reiskostenvergoeding.

De hoogte van je salaris is afhankelijk van je leeftijd en het opleidingsniveau, en het is bijna tweemaal hoger dan het minimum jeugdloon. In de CAO zijn afspraken gemaakt over salarisverhogingen en alle zaken die van belang zijn bij een arbeidscontract.

Leeftijd Werkuren Bruto maandloon
17 jaar 165 € 1.829,37
18 jaar 165 € 2.068,17
19 jaar 165 € 2.321,21
20 jaar 165 € 2.535,17


Exclusief reiskostenvergoeding.

De hoogte van je salaris is afhankelijk van je leeftijd en het opleidingsniveau, en het is bijna tweemaal hoger dan het minimum jeugdloon. In de CAO zijn afspraken gemaakt over salarisverhogingen en alle zaken die van belang zijn bij een arbeidscontract.

De reiskosten worden volgens de CAO voor de timmerfabrieken vergoedt, volgens onderstaande tabel:

Afstand enkele reis Reiskostenvergoeding
0 – 5 km € 1,00 per dag
meer dan 5 km € 0,23 per kilometer

Woon je in de omgeving van Lekkerkerk, Bergambacht, Schoonhoven, Stolwijk, Lopik of Oudewater?
Dan kun je zelfs meerijden naar de leerwerkplaats. Hiervoor word je thuis of op een verzamelplaats opgehaald en ’s middags weer teruggebracht.

SWV Hout regelt voor jou als tegemoetkoming in de studiekosten: 

Niveau 1
Bij het behalen van je diploma krijg je € 120,-.
Niveau 2
Bij instroom krijg je € 200,-.
Bij het behalen van je diploma krijg je € 120,-.
Niveau 3
Bij instroom krijg je € 120,-.
Bij het behalen van je diploma krijg je € 120,-.

Hoewel je bij SWV Hout een salaris ontvangt moet je de kosten voor het volgen van de theorielessen op het ROC zelf betalen.

De kosten bestaan uit:

Inschrijf/cursusgeld t/m 17 jaar
±   € 0,- per cursusjaar *

Vanaf 18 jaar
±  € 236,- (niveau 1 + 2) *

±  € 573,- (niveau 3 + 4) *

Schoolbijdrage
±  € 60,- (schoolafhankelijk)

* wordt jaarlijks vastgesteld door door het ministerie van onderwijs

Boekengeld
Dit is afhankelijk van gekozen opleiding en ROC.

TOELATINGSEISEN

Om direct aan de slag te kunnen moet je minimaal 16 jaar zijn. Omdat wij 4 opleidingsniveaus aanbieden kunnen wij voor jou een passend opleidingsniveau zoeken.
Voor de niveau 1 opleiding heb je geen vooropleiding nodig. Wel is minimaal VMBO t/m de derde klas een vereiste om aan de slag te gaan.

Voor de niveau 2 opleiding is minimaal een VMBO diploma vereist, je beschikt over een goed technisch inzicht en je kunt netjes werken.

Heb je een andere vooropleiding gevolgd dan kijken we welk opleidingsniveau het beste bij jou past.

Zodra jouw inschrijfformulier bij ons binnen is, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan vertellen wij je alle ins-and-outs en omgekeerd. Na een toetsing op de basisvaardigheden in de leerwerkplaats wordt vastgesteld of je geschikt bent en genoeg motivatie hebt voor de opleiding.

Als de basisvaardigheden onvoldoende zijn of je vooropleiding onvoldoende dan kom je zelfs een langere periode naar de leerwerkplaats zodat je alle kans hebt om jezelf te bewijzen.

Pas als je de basisvaardigheden beheerst ga je aan de slag in het leerbedrijf.

DOORGROEIEN OF VERDER STUDEREN

Op welk niveau je ook werkt, je bent nooit uitgeleerd en op alle niveaus kun je worden bijgeschoold. Met ervaring en kennis kun je namelijk alle kanten op.
Prettig om te weten: veel deelnemende bedrijven bieden doorgroeimogelijkheden binnen hun bedrijf.

De timmerindustrie is een bedrijfstak is die een grote rol heeft in het bouwproces en nieuwe technieken niet uit de weg gaat. Verdere scholing om bij te blijven is dan ook noodzaak.

Afhankelijk van je opleiding, interesse in het vakgebied en zelfstandigheid, zijn er volop kansen in deze boeiende bedrijfstak waarbij één ding centraal staat: de interesse voor het materiaal hout.

Door het Scholings- en Werkgelegenheidsfonds Timmerindustrie kunnen diverse opleidingen worden gesubsidieerd waarbij je jezelf ontwikkelt tot middenkaderniveau, projectvoorbereider, technisch tekenaar, buitendienstmedewerker of vakbekwaamheid timmerfabrikant. Zelfs het opzetten van je eigen bedrijf behoort tot de mogelijkheden.

DE OPLEIDINGSLOCATIES

Ons samenwerkingsverband heeft 2 leerwerkplaatsen waar de leerlingen 24 dagen per jaar naar toe gaan voor extra praktijkscholing
Alle scholingsdagen worden vooraf ingeroosterd en worden zowel aan de leerlingen als aan het leerbedrijf doorgegeven. Dit heeft als voordeel dat er wordt gewerkt met kleine groepen waardoor er veel individuele aandacht is voor de voortgang van de opleiding en de ontwikkeling van jou als de toekomstige vakman.

Bij ons wordt de mogelijkheid geboden om te werken met moderne computerbestuurde machines, je eigen tekeningen te maken en volledig bezig te zijn met je vak.

Onze leerwerkplaatsen zijn modern uitgeruste praktijkruimtes die voldoen aan de regels van veiligheid, Arbo en gezondheid van dit moment.

Onze leerwerkplaatsen zijn gevestigd in Woerden en Dordrecht. De plaats waar je de extra praktijkscholing volgt is afhankelijk van je woonplaats, in ieder geval voor jou zo dichtbij mogelijk.
In de afgelopen jaren is gebleken dat de jongeren die bij ons samenwerkingverband een opleiding volgen een grotere kans van slagen hebben dan jongeren die bij een individueel bedrijf een opleiding volgen.

STAGE- EN VAKANTIEWERK

Leren in de praktijk wordt steeds belangrijker en een leuke stageplek is voor elke leerling de eerste aanzet voor de latere vakkeuze.
Ook jij zult versteld zijn over wat er gemaakt wordt in onze houtbranche en de bereidheid om jou iets te leren!

Een stage is (als het goed is) een praktische leertijd; een combinatie van werken en leren. Je leert hoe een beroep in de praktijk wordt uitgeoefend, je kunt rondkijken in verschillende afdelingen binnen een echt bedrijf en je ontdekt of je het beroep in de praktijk leuk vindt.

Wij willen jou graag helpen bij het vinden van een goed stagebedrijf. 
Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op.

AANGESLOTEN LEERBEDRIJVEN

Bij de volgende bedrijven kun je praktijkleren:

LEERBEDRIJF PLAATS
Van den Hondel Prefab Waddinxveen
Houtindustrie de Hoef Amersfoort
Soest
Hardinxveld Giessendam
Laren
Hilversum
Bergambacht
Bergambacht
Goudriaan
Ottoland
Groot Ammers
Groot Ammers
Loosdrecht
Hardinxveld Giessendam
Sliedrecht
Deurenfabriek van der Plas Hardinxveld Giessendam
Maaldrift Wassenaar

Het samenwerkingsverband regelt het voor jou!

SBB Erkend leerbedrijf

ALS JE GRAAG MET HOUT WERKT… GRIJP DAN DEZE KANS!

SWV Hout Woerden

GEGEVENS

SWV Hout
Johan de Wittlaan 11 Achter
3445 AG Woerden
T: 0348 – 43 28 32
F: 0348 – 43 43 45

info@swvhout.nl

BEKIJK DE FOLDER MBO-OPLEIDINGEN

Bekijk de folder van SWV Hout

BEKIJK DE FOLDER MBO-OPLEIDINGEN

Bekijk de folder van SWV Hout

OVER SWV HOUT

PARTNERS

SWV Hout verzorgt de praktijkopleidingen samen met een aantal partners. Lees meer

UITZENDKRACHTEN

Om oud-leerlingen en oud-werknemers voor de bedrijfstakken te behouden is SWV Hout Personeelsdiensten opgericht. Lees meer