MACHINAAL HOUTBEWERKER

DE COMBINATIE VAN HET MATERIAAL EN DE NIEUWSTE MACHINE TECHNIEKEN

In de timmerindustrie ben je als machinaal houtbewerker degene die met behulp van geavanceerde houtbewerkingsmachines onderdelen maakt voor producten zoals deuren, ramen, kozijnen, trappen en bijzondere houten constructies.

Je staat helemaal aan het begin van de productie. Je werkt met technische productietekeningen en materiaallijsten. Je kiest de juiste houtsoorten en stelt de machines precies af om het hout te zagen, schaven, profileren, het maken van verbindingen etc. Je bedient en onderhoudt de machines. Tijdens het werk heb je te maken met strenge eisen want kwaliteit en veilig werken staat voorop.

Heb je interesse voor hout? En wil je werken met computers en Cad cam technieken? Dan is het machinaal houtbewerken voor jou de juiste keuze.

Bij veel leerbedrijven worden computerbestuurde machines gebruikt en hier heb je echt programmeerkennis en ruimtelijk inzicht bij nodig.

TOETSEN EN EXAMENS

Heb je alle theorietoetsen en de vakvaardigheidstoets met een voldoende afgesloten, dan krijg je een landelijk erkend diploma.

Welke vooropleiding moet je hebben?

VMBO Basis of kaderberoepsgerichte leerweg met diploma, een VMBO gemengde of theoretische leerweg met diploma, de Opleiding ‘Assistent Houttechniek’ (niveau 1) met diploma, een overgangsbewijs HAVO 3-4 of 4-5 of een HAVO- diploma.

EN DAARNA?

Je kunt doorstromen naar een van onze opleidingen op niveau 3.

WAT DOET NU EIGENLIJK EEN MACHINAAL HOUTBEWERKER?

GEGEVENS

SWV Hout
Johan de Wittlaan 11 Achter
3445 AG Woerden
T: 0348 – 43 28 32
F: 0348 – 43 43 45

info@swvhout.nl

BEKIJK DE FOLDER MBO-OPLEIDINGEN

Bekijk de folder van SWV Hout

BEKIJK DE FOLDER MBO-OPLEIDINGEN

Bekijk de folder van SWV Hout

OVER SWV HOUT

PARTNERS

SWV Hout verzorgt de praktijkopleidingen samen met een aantal partners. Lees meer

UITZENDKRACHTEN

Om oud-leerlingen en oud-werknemers voor de bedrijfstakken te behouden is SWV Hout Personeelsdiensten opgericht. Lees meer

SBB Erkend leerbedrijf

ALS JE GRAAG MET HOUT WERKT… GRIJP DAN DEZE KANS!

SWV Hout Woerden